Crna Srbija: U poslednja 24 sata

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2012, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Srbija: U poslednja 24 sata

Danas u rubrici Crna Srbija možete čitati: U poslednja 24 sata jedan mladić brutalno pretučen, a dvojica povređena, u Beogradu i četvrto samoubistvo...
U masovnoj tuči, koja se dogodila noćas oko jedan sat na uglu Cankareve i Ulice Veselina Masleše u Novom Sadu, ubijen je Srđan Mandić rođen 1987. godine, a nekoliko osoba je povređeno. U saopštenju policije navodi se da je Srđan Mandić iz Novog Sada preminuo od uboda nožem, a policija traga za Petrom P. (1993), sa boravištem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Novom Sadu, zbog sumnje da je izvršio ubistvo. U tuči koja je izbila u ulici Veselina Masleše oko sat posle ponoći učestvovalo je desetak osoba, a korišćene su šipke, letve i motke.
Beograđanin Goran G.(54) sinoć oko 21 sat skočio je sa devetog sprata zgrade u Ulici Aleksinačkih rudara 24, nakon što je više puta udario sekirom svoju majku Jozefinu G. (83). Nakon celodnevne svađe, nekoliko puta je udario J.G. sekirom, a potom se popeo na krov zgrade sa kojeg je skočio. G.G. je na mestu ostao mrtav, a njegova majka prevezena je u KBC Zemun sa povredama glave, ramena i ruke. Ovo je četvrti skok u sigurnu smrt u Beogradu za samo 36 sati.
U neredima u beogradskom predgrađu Resnik povređeno je 11 policajaca koji su zatražili lekarsku pomoć na Vojnomedinskoj akademiji a dva građanina zbrinuta su u Urgentnom centru. Policija je ranije privela četiri osobe na razgovor, a tokom dana privedeno je još osumnjičenih, naveli su u MUP-u. U Resniku su izbili neredi zbog postavljanja kontejnera u koje bi trebalo da budu smešteni Romi raseljeni iz naselja Belvil na Novom Beogradu. Meštani Resnika protestovali su zbog odluke gradskih vlasti da u njihovo naselje presele Rome iz Belvila.
U naselju 'Tri solitera' u severnom delu Kosovske Mitrovice poginuo je kosovski Albanac Seljver Haradinaj (38) a dvoje njegove dece lakše je povređeno kada je aktiviran eksploziv postavljen na prozor njihovog stana.
Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je ponovo od nadležnih da pronađu i kazne ubice i nalogodavce ubistva novinarke Radislave Dade Vujasinović. Radislava Vujasinović ubijena je 8. aprila 1994. godine u svom stanu u Beogradu. Prvobitnom istragom utvrđeno je da se ubila iz lovačke puške, što su njena porodica i kolege osporavali. Vujanovićeva je kao novinarka magazina 'Duga' izveštavala sa ratišta u Hrvatskoj i BiH, a među prvima u Srbiji istraživala je organizovani kriminal i veze podzemlja i politike.
U Novom Sadu uhapšen M. V. zbog sumnje da je dirao trogodišnju ćerku. Otac je, kako Novosti nezvanično saznaju, navodno devojčicu dirao po genitalijama, a malena je sve ispričala majci. Po, takođe nezvaničnim informacijama, roditelji devojčice su u postupku razvoda, a dete, koje nema još pune tri godine, je boravilo i kod oca. Kada se vratila od njega, mami je rekla da je tata dirao. Policija je o događaju obavestila i Centar za socijalni rad, a devojčica je njihovom psihologu i pedagogu iz tima za borbu protiv zlostavljanja dece, ispričala isto što i majci. Devojčica je pregledana i utvrđeno je da nema nikakvih povreda, a protiv oca je pokrenut postupak. Zbog sumnje da je počinio krivično delo, oduzet mu je i računar, a određeno mu je i policijsko zadržavanje, posle čega će biti priveden na saslušanje nadležnom istražnom sudiji.
Pripremio: Nikola Miloradović
Izbor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.