Bez znanja nema dobre zaštite (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 12:53

Bez znanja nema dobre zaštite (AUDIO)

Prema podacima Vatrogasne spasilačke brigade u Novom Sadu od početka godine na teritoriji grada gašeno je 128 požara. O najčešćim uzrocima i preventivnim merama govori predsednica udruženja 'Eco Fire' Ljubica Krnjaić.

"Najčešći uzroci su na slovo N, a to su neznanje, nemar, nehat, nerad i namera. Uzroka je mnogo. Oni koji su najčeši u ovo doba godine su vezani za upotrebu grejanih tela i loženja vatri, kako električnih tako i na čvrsta i tečna goriva, prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << loženja i izbacivanja pepela i žara" kaže Ljubica Krnjajić.

Dosta uzroka je tokom cele godine vezano za kuhinju tj. upotrebu šporeta. Početak proleća je vezan i za paljenje rastinja što predstavlja rizik i za ljude a donosi i materijalnu štetu.

Puno požara koji se dogode u stambenim zgradama je vezano za lokale i restorane u njima, jer vlasnici ne vode dovoljno računa o protivpožarnim merama.

"Zaštita od požara se ne može obezbediti samo kontrolama već, pre svega, obukama građana, i to permanentnim, od kolevke do starijih dana, jer bez znanja nema dobre zaštite". zaključuje Ljubica Krnjajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.