BATINAŠ I DALJE RADI U POLICIJI

Izvor: Kurir, 27.Jun.2011, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BATINAŠ I DALJE RADI U POLICIJI

VRŠAC/BEOGRAD - Ko je ovde lud?!

Samo dan posle obznanjivanja u medijima snimka u kome policajac Aleksandar A. mlati romskog mladića Danijela S. u policijskoj stanici u Vršcu, dok njegov kolega Bojan B. nezainteresovano prolazi, sve je jasno, ali ništa nije razumljivo.

- Snimak je načinjen 30. juna 2007. godine u policijskoj stanici Vršac. Policajci na snimku su Aleksandar A. i Bojan B., a mladić romske nacionalnosti je Danijel S. Opštinskom javnom tužilaštvu u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa ovim događajem dostavljen je izveštaj 27. oktobra iste godine. Policajci i dalje rade, jer su u izjavama koje su sva trojica dali, i policajci i mladić, negirali postojanje svega što se može videti na snimku - objasnio je načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije general Mladen Kuribak.

Iz policije najavljuju reviziju čitavog slučaja.

Jezivi snimak s Jutjuba, na kome kratko ošišani policajac prebija mladića romske nacionalnosti koji ne pruža otpor, uzbunio je srpsku javnost. Uloge su podeljene: nasilnik policajac, žrtva Rom, zna se ko tu koga može da bije. Policajac prvo momka udara glavom u glavu, potom ga šutira u nogu, pa ga namešta da zgodno stane, da bi ga još jednom šutnuo. Snimak torture, koji traje 25 sekundi, završava se tako što mladić bolnog izraza lica sklapa ruke i moli policajca da ga više ne bije.

Sindikat srpske policije saopštio je juče da je i laiku jasno da je policajac na snimku prekoračio ovlašćenja i da se ponaša nasilnički i brutalno, i pozvao je nadležne da utvrde istinu o tom slučaju.

„Ako se dokaže krivica, odgovorni se moraju propisno kazniti. Ovakve i slične scene nasilja koje se povremeno mogu videti na društvenim mrežama i medijima mogu doneti veliku štetu ugledu Ministarstva, policije i pojedinaca“, navodi se u saopštenju.

Ivica Dačić: Zatražena suspenzija policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je Direkciji policije naložio da suspenduje dvojicu policajaca sa snimka objavljenog na sajtu Jutjub, koji tuku mladića Roma.

- To se zbilo 30. juna 2007. godine, pre nego što sam postao ministar unutrašnjih poslova. Reč je o policajcima Aleksandru Adamovu i Bojanu Biserčiću, kao i Danijelu Stojanoviću, osumnjičenom za krađu, protiv koga je podneta krivična prijava - naveo je Dačić.

„Nemoj da me gledaš!“

Da je policajac vrlo dobro znao da krši zakon, govori i to da je mladiću koga zlostavlja više puta rekao: „Zatvori oči“ i „Nemoj da me gledaš, treba da me prijaviš posle“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.