Advokat napadnutog u Splitu pisao dvojici predsednika

Izvor: Blic, 12.Avg.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat napadnutog u Splitu pisao dvojici predsednika

BEOGRAD - Advokat Miodraga Živkovića, koji je 2. avgusta pretučen u Splitu zbog, kako se navodi, toga što je Srbin, uputio je pismo hrvatskom i srpskom predsedniku u kojem traži da se počinilac tog napada otkrije i da Srbija pruži svom državljaninu svu potrebnu pravnu zaštitu.

U pismu predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću, advokat Miroslav Vasić naveo je da je njegov klijent zadobio teške povrede samo zbog toga što je Srbin, a da počinilac još nije otkriven.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Napad je bio usmeren samo na oštećenog, dok je državljanin SAD koji se nalazio uz mog klijenta zaprepašćeno posmatrao događaj. Ove činjenice, kao i datum napada (pred godišnjicu Oluje) jasno ukazuju na njegov karakter, kojim se zapravo šalje poruka pripadnicima srpskog naroda da nisu poželjni na teritoriji Hrvatske - navodi se u pismu.

Advokat je ocenio da činjenica da su hrvatski organi gonjenja ceo postupak okončali na prijavi protiv nepoznate osobe daje signal svima koji tako misle o srpskom narodu i turistima iz Srbije da mogu da nekažnjeno čine nasilje.

- Ukoliko u skladu sa odredbama zakona moj klijent ne bude u mogućnosti da ostvari pravičnu naknadu, biće prinuđen da ostvarenje svojih legalnih zahteva ostvari pred Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu - navodi se u pismu Josipoviću, koje je poslato i hrvatskom ambasadoru u Beogradu.

U pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću, advokat oštećenog je zatražio da država stane u zaštitu svojih građana, u skladu sa Ustavom, ukoliko bude potrebe da njegov klijent svoja prava ostvaruje sudskim putem u Hrvatskoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokat napadnutog u Splitu pisao Tadiću i Jospoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2011

BEOGRAD -..Advokat Miodraga Živkovića, koji je 2. avgusta pretučen u Splitu zbog, kako se navodi, toga što je Srbin, uputio je pismo hrvatskom i srpskom predsedniku u kojem traži da se počinilac tog napada otkrije i da Srbija pruži svom državljaninu svu potrebnu pravnu zaštitu...U pismu predsedniku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ADVOKAT NAPADNUTOG SRBINA PISAO TADIĆU I JOSIPOVIĆU

Izvor: Kurir, 12.Avg.2011

BEOGRAD- Advokat Miodraga Živkovića, koji je 2. avgusta pretučen u Splitu zbog, kako se navodi, toga što je Srbin, uputio je pismo hrvatskom i srpskom predsedniku u kojem traži da se počinilac tog napada otkrije i da Srbija pruži svom državljaninu svu potrebnu pravnu zaštitu...U pismu predsedniku...

Nastavak na Kurir...

Advokat pretučenog Srbina pisao predsednicima

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2011

Advokat Miodraga Živkovića, koji je 2. avgusta pretučen u Splitu zbog, kako se navodi, toga što je Srbin, uputio je pismo hrvatskom i srpskom predsedniku u kojem traži da se počinilac tog napada otkrije i da Srbija pruži svom državljaninu svu potrebnu pravnu zaštitu...U pismu predsedniku Hrvatske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pisao Josipoviću i Tadiću: Odšteta ili žalba Strazburu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2011

BEOGRAD - Advokat srpskog turiste, koji je početkom avgusta teško povrijeđen u Splitu, uputio je pismo predsjednicima Hrvatske i Srbije u kojem je najavio žalbu Sudu za ljudska prava u Strazburu ukoliko Zagreb ne nadoknadi štetu njegovom klijentu, koji je napadnut isključivo "zbog pripadnosti srpskom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.