Hilari Klinton hvali Dačića

Izvor: RTS, 22.Feb.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton hvali Dačića

Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton navela da joj je bila čast da radi sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem na jačanju prijateljstva dve zemlje, saopštila je Vlada Srbije. Klintonova istakla da je kroz saradnju sa Dačićem ojačala partnerstvo SAD i Srbije.

Vlada Srbije saopštila je da je bivša državna sekretaka SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hilari Klinton navela da joj je bila čast i zadovoljstvo da radi sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem na jačanju veza Srbije i SAD.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo da radim s Vama tokom mog mandata državnog sekretara. Zajedno smo ojačali veze partnerstva naših zemalja", navodi se u pismu Hilari Klinton.

Klintonova je rekla da je "zaista zahvalna" na sastanku s Dačićem tokom poslednje posete Beogradu u oktobru, kao i stavovima koje je srpskim premijer tada izneo o tome kako dostići veću regionalnu stabilnost i prosperitet.

"Ohrabrena sam napretkom koji ste učinili u dijalogu Beograda i Prištine i apelujem na Vas da zadržite pozitivan zamajac. Uverena sam da će Srbija nastaviti da pravi velike iskorake ka svom cilju evropskih integracija, cilju koji SAD podržavaju s velikim entuzijazmom. Molim Vas da ne zaboravite da Vam želim veliki uspeh i sreću u svim Vašim budućim stremljenjima", navela je Klintonova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.