Hilari Klinton doputovala u Sarajevo

Izvor: Blic, 29.Okt.2012, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton doputovala u Sarajevo

Američka državna sekretaka Hilari Klinton doputovala je večeras u Sarajevo. Klintonovu je na sarajevskom aerodromu dočekao ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija.

Sutra će se Klintonovoj pridružiti i visoka evropska predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Ketrin Ešton, a sastaće se sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i specijalnim predstavnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropske unije u BiH Piterom Sorensenom.

Klintonova i Eštonova će se sutra sastati i sa i članovima Predsedništva BiH i naglasiti hitnu potrebu stranačkih lidera da služe interesima naroda Bosne i Hercegovine i ostvare potrebne reforme.

Hilari Klinton će, osim BiH, posetiti Srbiju, Kosovo, Albaniju i Hrvatsku, kako bi na Balkanu pokazala trajnu američku predanost i podršku za budućnost regije u eroatlantskoj zajednici.

Povezane vesti: Naši protestovali zbog dolaska Hilari Klinton, radikali najavili demonstracije U Beograd već stigli agenti FBI koji će čuvati Hilari Klinton i Ketrin Ešton Klinton i Ešton danas u Sarajevu, sutra u Beogradu Majer: Posetom Balkanu Klintonova želi da podseti ko je glavna sila Klintonova traži da i Nikolić pregovara o Kosovu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lagumdžija dočekao Klintonovu i Eštsonovu

Izvor: Kurir, 30.Okt.2012, 10:24

SARAJEVO - Državna sekretarka SAD Hilari Klinton i visoka predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton započinju danas balkansku turneju razgovorima sa članovima Predsedništva BiH i predstavnicima međunarodne zajednice Peterom Sorensenom i Valentinom Inckom...Klintonova je u Sarajevo...

Nastavak na Kurir...

Klintonova:Podrška multietničke BiH

Izvor: B92, 30.Okt.2012

Sarajevo -- Hilari Klinton i Ketrin Ešton razgovarale su sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inckom i specijalnim predstavnikom EU za BiH Peterom Sorensenom...Hilari Klinton je kazala da SAD daju punu podršku multietničkoj BiH i da ostaju na tom putu. Napomenula je da joj je drago što je u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.