Vlasnici Samsungovih tableta su najzadovoljniji

Izvor: B92, 01.Nov.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici Samsungovih tableta su najzadovoljniji

Sudeći po istraživanju J.D. Powersa sprovedenom između marta i avgusta vlasnici Samsungovih tableta zadovoljniji su svojom kupovinom u poređenju sa onima koji su se odlučili za iPad i Kindle Fire.

Istraživanje je posmatralo performanse, lakoću rukovanja, stil i dizajn, funkcije i cenu.

Na osnovu ovih kriterijuma, Samsungovi tableti zauzeli su prvo mesto sa 835 poena od ukupno 1.000, a odmah iza su se našli Appleovi iPad sa 833 i Amazonov Kindle sa 826 poena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Istraživanje je otkrilo i da više od polovine korisnika, 59 odsto, svoje uređaje kupuje u prodavnici, dok 41 odsto to čini putem interneta.

Prosečno zadovoljstvo svih korisnika tableta njihovim uređajima iznosi 821 poena.

Pre kupovine tableta najveći broj korisnika, njih 50 odsto, oslanja se an preporuke prijatelja, kolega ili članova porodice, dok 49 odsto do svojih informacija dolazi putem internet sajta samog proizvođača.

Oni se potom dalje oslanjaju na reputaciju brenda, 42 odsto, i prethodna iskustva – 32 odsto.

Samsung je dobio najviše poena i jedini je proizvođač koji se popravio u svih pet kategorija od prethodnog istraživanja predstavljenog u aprilu 2013.

Apple se napao na drugom mestu zahvaljujući performansama i lakoćom rukovanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlasnici Samsungovih tableta su najzadovoljniji

Izvor: Capital.ba, 02.Nov.2013, 06:41

SEUL, Sudeći po istraživanju J.D. Powersa sprovedenom između marta i avgusta vlasnici Samsungovih tableta zadovoljniji su svojom kupovinom u poređenju sa onima koji su se odlučili za iPad i Kindle ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.