Palestinci prosledili UN dokumenta za pristup MKS

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinci prosledili UN dokumenta za pristup MKS

Palestinci su danas prosledili Ujedinjenim nacijama dokumenta za pristup Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), što je korak koji bi im uskoro mogao omogućiti da podnesu optužbe za ratne zločine protiv Izraela.

Palestinski ambasador u Ujedinjenim nacijama Rijad Mansur podneo je dokumenta, poznata kao instrumenti ratifikacije, pomoćniku generalnog sekretara za pravna pitanja, Stivenu Matijasu.

Međunarodni krivični sud prihvatio je odluku Generalne skupštine UN koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Palestinu priznaje kao zemlju posmatrača.

Prosleđivanje pomenutih dokumenata je poslednji formalni korak Palestine da postane članica Međunarodnog krivičnog suda, i on može potrajati najmanje 60 dana.

Palestinski predsednik Mahmud Abas potpisao je dokumenta za pristup Međunarodnom krivičnom sudu pošto je Savet bezbednosti UN odbacio rezoluciju u kojoj se postavlja trogodišnji rok za uspostavljanje palestinske države na teritorijama koje su okupirali Izraelci - u Gazi, na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.