Odbornici o budžetu Beograda za 2015. godinu

Izvor: Blic, 30.Dec.2014, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici o budžetu Beograda za 2015. godinu

Skupština grada danas će razmatrati predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta, kao i predlog budžeta za 2015. godinu, kojim su prihodi i rashodi planirani u iznosu od 80,2 milijarde dinara.

Kako je navedeno u nacrtu odluke, budžetom su planirana sredstva za finansiranje deficita u iznosu od 4,35 milijardi dinara, kao i 5,35 milijardi za otplatu glavnice domaćim i stranim kreditorima, dok je za kapitalne projekte predviđeno 7,07 milijardi dinara.

Odbornici Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grada razmatraće i Predlog odluke o obimu sredstava za obavljanje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u ovoj godini, kao i Predlog odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava gradskog budžeta u 2016. i 2017. godini.

Odbornici će razmatrati i predlog izmena odluka o lokalnim komunalnim taksama i o boravišnoj taksi, kao i Predlog odluke o naknadi za zaštitu i unaprđjivanje životne sredine na teritoriji grada.

Na dnevnom redu je i program uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2015. godinu, izmene odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, kao i predlog lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu.

Kako se navodi, na sednici će odbornici raspravljati i o predlogu odluke o modelu i metodu za sprovođenje postupka privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd, predlogu rešenja o pripajanju privrednog društva "Jezero" JP "Ada Ciganlija".

Na dnevnom redu naći će se i imenovanje gradskog pravobranioca i izbor zaštitnika građana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.