OVACIJE Marš na Drinu Vojnog orkestra Niš oduševio Moskovljane

Izvor: Blic, 25.Sep.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVACIJE "Marš na Drinu" Vojnog orkestra Niš oduševio Moskovljane

Vojni orkestar Niš iz sastava Kopnene vojske, pod dirigenstkom palicom kapetana Dejana Đorđevića, nastupio je nastupio je na međunarodnom vojnom muzičkom festivalu "Spaska bašnja" u Moskvi, i izveo niz srpskih rodoljubivih pesama.

Vojni orkestar Niš nastupio je na međunarodnom vojnom muzičkom festivalu "Spaska bašnja" koji se održavao od 30. avgusta do 7. septembra na Crvenom trgu u Moskvi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Na festivalu na kojem je učestvovalo oko 1500 muzičara, kao i drugih umetnika, poput plesača, akrobata i majstora borilačkih veština, osim našeg orkestra i domaćina nastupili su i ansambli iz Jermenije, Bugarske, Grčke, Irske, Italije, Kazahstana, Kine, Meksika, Turske i Švajcarske.

Nakon učešća na međunarodnom festivalu povodom Dana hrabrosti u Sofiji i na otvaranju "Andrićgrada" u Višegradu, ovo je treći međunarodni nastup Vojnog orkestra iz Niša u ovoj godini.

Hiljade ljudi na Cvetnom trgu aplauzima i skandiranjem pozdravili su izvođenje kompozicije "Marš na Drinu" kao i niza drugih srpskih rodoljubicih pesama.

VIDEO> Pogledajte kako je to izgledalo:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Marš na Drinu" u Moskvi

Izvor: RTS, 25.Sep.2014

Vojni orkestar iz Niša nastupio je na međunarodnom vojnom muzičkom festivalu "Spaska bašnja" u Moskvi. Evo kako su ga dočekali i pozdravili Moskovljani.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.