Novi Bluetooth audio standard obećava bolji prenos zvuka i muzike…

Izvor: ItRešenja.com, 10.Jan.2020, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Bluetooth audio standard obećava bolji prenos zvuka i muzike…

Bluetooth dobija novi spin-off standard za audio, nazvan LE (low-energy) audio, koji je najavila Bluetooth Special Interest Group (SIG). Ovo se razlikuje od generalnih Bluetooth formata kao što je Bluetooth 5. Ovo je novi standard specijalno za audio Bluetooth.

Prednosti LE Audio formata u odnosu na tradicionalni Bluetooth uključuju matičnu podršku za uređaje poput slušnih aparata i dodavanje funkcija kao što je deljenje zvuka. Deljenje zvuka je moguće zahvaljujući novoj „emitovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << audio“ funkciji koja je deo LE Audio standarda. Ovo će ljudima omogućiti da sa onima oko sebe dele ono što slušaju (na svojim telefonima ili drugim uređajima). Pojedinačni korisnici mogu, na primer, deliti muziku sa porodicom ili prijateljima. Kompanije bi takođe mogle da koriste ovu funkciju za emitovanje zvuka svima u javnom prostoru poput aerodroma ili bara.

Ostala poboljšanja sa LE Audio uključuju upotrebu novog Low Complexity Communication Codec (LC3), koji obećava kvalitetniji zvuk uz manje energije. Ovo bi takođe trebalo da pomogne programerima da naprave aplikacije koje neće toliko crpeti vašu bateriju. Na kraju, standard će omogućiti prenos većeg broja audio strimova, za koje Bluetooth SIG kaže da će pomoći programerima da poboljšaju stereo doživljaj na proizvodima poput pravih bežičnih bubica.

SIG je potvrdio da će Bluetooth specifikacije za LE Audio biti objavljene u prvoj polovini ove godine.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.