LEGENDA OSTAJE: Preminuo poznati audio dizajner i vizionar brenda MARANTZ

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEGENDA OSTAJE: Preminuo poznati audio dizajner i vizionar brenda MARANTZ

Imao je 72 godine...

Ken Ishivata, jedna od najprepoznatljivijih osoba u modernom audio svetu, preminuo je u 72. godini nakon bolesti.

Legendarna hi-fi ličnost i audio inženjer bio je dugogodišnji brend ambasador Marantza, kompanije u kojoj je proveo 41 godinu i imao svoju liniju proizvoda "Ken Ishiwata signature models".

Bio je veoma popularan među audiofilima "skromnijeg džepa" jer je stvarao uspešne modifikacije i unapređenja proizvoda iz standardne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponude.

Brojni Marantz proizvodi pod njegovim osvajali su značajne nagrade. Njegove demonstracije na raznim hi-fi nastupima bile su legendarne zbog eklektičnog izbora muzike i neobičnih, ali vrlo efektnih scena. Takođe je bio sklon hrabrom kroju odela.

Pre dolaska u Marantz, radio je za Pioneer, a smatrali su ga "zlatnim uhom" jer je omogućio veliki komercijalni uspeh Marantza u Evropi. Njihovo prvo pretpojačalo postavilo novi standard za većinu gramofonskih ploča.

Za njega kažu da nije briljantno predstavljao samo proizvode već celu industriju koju volimo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.