Jeremić: Spoljna politika - hod po tankoj žici

Izvor: Blic, 18.Nov.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Spoljna politika - hod po tankoj žici

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, ocenio je danas da je po pitanju spoljne politike vlada postavila "tanku žicu" po kojoj nije jednostavno hodati.

"Ono kako je naša vlada u ovom trenutku odlučila da se postavi - to je tanka žica, visoko postavljena, i nije jednostavno hodati po toj tankoj žici", rekao je Jeremić za B92.

"Činjenica da ćemo imati predsedavanje OEBS znači da će na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tu žicu biti usmereni mnogi svetski reflektori. Mislim da nije bilo pogrešno tu žicu tako postaviti i izabrati da se hoda po toj žici", naglasio je Jeremić.

Ali kao što je i predsedavanje OEBS ogromna prilika gde možemo na jako dobar način, da se pokažemo, isto tako, naveo je on, "sa te žice možete da padnete, to se može ispostaviti kao fijasko i ja se nadam da se to neće dogoditi".

Na pitanje da li Srbija mora narednih dana, imajući u vidu predstojeću posetu komesara EU Johanesa Hana, da odluči da uvede sankcije Rusiji, Jeremić kaže da sumnja u to, jer se "jako retko dešava u međunarodnim odnosima da nešto morate da odlučite u narednih nekoliko dana".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.