Instagram uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade

Zvaće se bully filter.

Uloga bully filtera biće zaštita od psihičkog maltretiranja koje nasilnici praktikuju ostavljajući ružne komentare na fotografije korisnika. Takođe, proveravaće 800 miliona korisnika i blokirati one koji imaju velik broj prijavljenih komentara.

- Ovaj novi filter skrivaće komentare koji u sebi sadrže uvrede na račun nečijeg fizičkog izgleda ili karaktera, kao i pretnje nečijem životu i zdravlju - napisao je izvršni direktor Kevin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sistrom na svom blogu i dodao da će filter obaveštavati kontrolni centar o problemima kada se ponove kako bi preduzeli određene radnje, odnosno blokirali pojedine profile, piše "Index".

Iz Instagrama kažu da im je cilj da zaštite mlađe generacije i osobe s javnim profilima jer je Instagram "prvenstveno namenjen uključivanju i radosti deljenja fotografija", pa ne žele da iko proživljava teške trenutke zbog svoje aktivnosti na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.