Instagram uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade

Izvor: B92, 05.Maj.2018, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade

Instagram je u utorak najavio da uvodi veliku promenu koju su mnogi korisnici dugo čekali, a zvaće se bully filter.

Uloga bully filtera biće zaštita od psihičkog maltretiranja koje nasilnici praktikuju ostavljajući ružne komentare na fotografije korisnika. Takođe, proveravaće 800 miliona korisnika i blokirati one koji imaju velik broj prijavljenih komentara.

"Ovaj novi filter skrivaće komentare koji u sebi sadrže uvrede na račun nečijeg fizičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgleda ili karaktera, kao i pretnje nečijem životu i zdravlju", napisao je izvršni direktor Kevin Sistrom na svom blogu i dodao da će filter obaveštavati kontrolni centar o problemima kada se ponove kako bi preduzeli određene radnje, odnosno blokirali pojedine profile, piše Index.

Iz Instagrama kažu da im je cilj da zaštite mlađe generacije i osobe s javnim profilima jer je Instagram "prvenstveno namenjen uključivanju i radosti deljenja fotografija", pa ne žele da iko proživljava teške trenutke zbog svoje aktivnosti na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Instagram uvodi opciju zbog koje će mnogi morati da paze šta rade

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2018

Zvaće se bully filter...Uloga bully filtera biće zaštita od psihičkog maltretiranja koje nasilnici praktikuju ostavljajući ružne komentare na fotografije korisnika. Takođe, proveravaće 800 miliona korisnika i blokirati one koji imaju velik broj prijavljenih komentara...- Ovaj novi filter skrivaće...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.