Inovacije u obrazovanju garant uspeha u savremenom svetu

Izvor: ItRešenja.com, 26.Feb.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inovacije u obrazovanju garant uspeha u savremenom svetu

Kompanija Microsoft u Srbiji predstavila je danas svoje programe posvećene obrazovanju, na dvodnevnoj konferenciji i sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju 2016”, koji je organizovao British Council u Srbiji. Sajam je posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju, i organizuje se treću godinu za redom, u Belexpocentru u Beogradu 26. i 27. februara 2016.

Microsoft kao lider u inovativnim tehnologijama i programima koji se razvijaju sa idejom pružanja mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << svakom pojedincu i svakoj organizaciji na svetu da postignu više, veruje da je obrazovanje jedna od ključnih sfera u kojima IT može dati najveći doprinos i zaista promeniti svet na bolje.

Jedan od besplatnih alata koje Microsoft nudi u oblasti obrazovanja je i cloud servis Office 365 E1 Plan, servis u potpunosti prilagođen potrebama i učenika i nastavnika. Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Skype, Sway, OneDrive, neki su od online alata besplatno dostupnih kroz ovaj program, sa ciljem da učenicima, ali i profesorima, pruži maksimum u edukativnom procesu. Neki od ovih alata, kao inovativna i kreativna Office Sway aplikacija koju koriste milioni ljudi širom sveta, nastala je u Razvojnom centru Microsoft-a u Srbiji.

Microsoft je na Sajmu predstavio i sveobuhvatan portal za obrazovanje – www.microsoft.com/en-us/education/default.aspx – jednostavan pristup svim relevantnim informacijama koje mogu zanimati kako direktore obrazovnih instutucija i nastavnike, tako i učenike.

Posetioci su takođe mogli da se upoznaju i sa posebnim programima i inicijativama u oblasti edukacije – Microsoft inovativni nastavnik, Pokazna škola i Student ambasador.

Predstavnici Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji upoznali su posetioce sa aktivnostima Centra u oblasti obrazovanja, a kao posebno zanimljiva i celovita inicijativa Centra predstavljen je http://bee.bubblecup.org/ – BubbleBee, servis za učenje i vežbanje programiranja, kao i podrška profesorima u nastavi. Prilagođen svim uzrastima, počev od osnovne škole, i namenjen zapravo svima koji su zainteresovani da nauče osnove programiranja, ili da provere svoje znanje, BubbleBee je besplatan za sve korisnike.

„Navedeni i mnogi drugi programi i projekti u obrazovanju, osmišljeni od strane Microsoft-a, pružaju ne samo odličan start mladim generacijama, već ih uče kako da u digitalnom svetu budu stvaraoci i inovatori novih tehnologija, i na taj način na najbolji mogući način definišu svoju budućnost.“ – izjavila je Jelena Ružičić, menadžer za razvoj obrazovnih projekata kompanije Microsoft u Srbiji.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.