Tači: Nismo razgovarali o izborima

Izvor: Blic, 08.Feb.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Nismo razgovarali o izborima

Zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je da na današnjem sastanku političkih lidera sa predsednicom Atifetom Jahjagom nije bilo reči o izborima predsednika i prevremenim parlamentarnim zborima.

Tači, koji je kandidat za predsedničku poziciju, kaže da su ta pitanja jasno definisana kosovskim ustavom, te dodao da je parlament mesto za takvu raspravu, prenela je prištinska Koha ditore.

Tači, koji je i lider Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partije Kosova, kaže i da je ta stranka predložila da opoziciona Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja učestvuje u radu komisije koja će razmatrati pitanje demarkacija sa Crnom Gorom, ali da, kako je rekao, ne zna kako će oni na to reagovati.

Kosovski lideri sastali su se danas sa predsednicom Jahjagom kako bi iznašli rešenje za izlazak iz političke krize u kojoj se Kosovo nalazi duže od pola godine, ali su se, kakko su preneli kosovski mediji, razišli bez dogovora.

Žbogar, Delavi pozdravili sastanak Jahjage i stranaka

Visoki predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar i ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi pozdravili su to što je danas održan sastanak kosovske predsednice i predstavnika glavnih političkih partija.

Žbogar je rekao da složene političke razlike ne mogu biti prevaziđene na jednom sastanku ali da je važno da akteri nastave da se ponašaju u evropskom duhu rešavanja problema putem dijaloga i kompromisa, prenose prištinski mediji.

"Dijalog nema alternativu", smatra Žbogar, navedeno je u saopštenju.

Prema njegovim rečima, politička stabilnost je preduslov ekonomskog razvoja , vizne liberalizacije.

Amabasador SAD takođe je pozdravio je današnji sastanak. On je u poruci na Tviter nalogu napisao da se raduje narednom sastanku.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.