KRASNIĆI: MARTIJEV IZVEŠTAJ ODLAŽE DIJALOG PRIŠTINE I BEOGRADA

Izvor: Kurir, 04.Jan.2011, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRASNIĆI: MARTIJEV IZVEŠTAJ ODLAŽE DIJALOG PRIŠTINE I BEOGRADA

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići ne isključuje mogućnost da će potreba razjašnjenja navoda u izveštaju Dika Martija uticati na dalje odlaganje dijaloga Prištine i Beograda.

 Krasnići je za prištinske medije rekao da domaće institucije treba da "razjasne situaciju nakon optužbi i kleveta" izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dika Martija u kojem su visoki zvaničnici Kosova, uključujući i premijera Hašima Tačija osumnjičceni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da su uključeni u trgovinu organima i druga kriminalna dela.

Prema njegovim rečima, u razjašnjavanju tih optužbi treba da doprinesu i Evropska unija i Parlamentarna skupština Saveta Evrope.

Za navodne zločine i kriminalna dela, Krasnići je kazao da ih nisu izvršili ni OVK ni zvaničnici koji se pominju u izveštaju Dika Martija.

"I mi smo zainteresovani da se pronađu oni koji su uključeni u takav nivo organizovanog kriminala", rekao je Krasnići. On je izrazio uverenje da će Kosovo dobiti nove institucije vrlo brzo nakon 9. januara, pošto smatra da političke partije nemaju ni jednog razloga da ne prihvate rezultate izbora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.