OVK nije kriva za trgovinu organima

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2011, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''OVK nije kriva za trgovinu organima''

Vršilac dužnosti predsednika samoproklamovane Kosova Jakup Krasnići izjavio je da ne isključuje mogućnost da će izveštaj Dika Martija odložiti početak najavljenih pregovora između Beograda i Prištine, ističući činjenicu da će kosovske institucije morati da razjasne situaciju nastalu posle Martijevog izveštaja. On tvrdi da OVK nije odgovorna za trgovinu organima.

"Kosovske institucije treba da sednu i da razgovaraju da li u ovoj situaciji i sa ovim optužbama (Dika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Martija) treba da uđu u pregovore... Mi smo nezavisna država, imamo međunarodna priznanja. Priznao nas je i Parlament Evrope, zato neka se razjasni situacija", izjavio je Krasnići u nastavku novogodišnjeg intervjua datom prištinskom listu “Koha ditore”.

Posle podizanja "optužbi i uvreda" izveštača Saveta Evrope da su visoki politički krugovi Kosmeta, uključujući i premijera Hašima Tačija, uključeni u trgovinu organima i druge zločine, Krasnići kaže da u razjašnjavanju ove situacije treba da daju svoj doprinos i Evropska unija i Skupština Saveta Evrope.

Krasnići je izrazio uverenje da zločin koji je navodno počinjen na Kosmetu nisu izvršili niti Albanci, niti pripadnici OVK, niti politika.

"Neka nađu ko je. I mi smo zainteresovani da se nađu oni koji su uključeni u taj nivo organizovanog kriminala", rekao je Krasnići.

On veruje da će Kosmet dobiti nove institucije odmah posle 9. januara, jer ne vidi nikakav razlog da političke partije ne priznaju konačan rezultat izbora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.