U Kragujevcu dva pacijenata priključena na respiratore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu dva pacijenata priključena na respiratore

KRAGUJEVAC - U kragujevačkom Kliničkom centru dva pacijenta su zbog komplikacija izazvanih virusom novog gripa priključena na respiratore, rekla je portparolka Kliničkog centra Andrea Obradović.

Ona je navela da je kod dva pacijenata potvrđena infekcija virusom H1N1.

"U jedinici Intenzivne nege hirurgije Kliničkog centra leče se pedesetdvogodišnja žena iz Kragujevca, kod koje je danas potvrđena infekcija novim virusom i muškarac (37) iz okoline >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kragujevca kod koga još nema potvrde da je zaražen. Njihovo stanje je teško i oboje su priključeni na respiratore", rekla je Obradovićeva.

Na Intenzivnoj nezi se nalazi i muškarac (35) iz Ćuprije koji je primljen prekjuče sa težim oblikom gripa, ali on diše bez aparata i njegovi vitalni parametri su pod stalnim nadzorom lekara.

Prema rečima Obradovićeve, zdravstveno stanje dvadesetčetvorogodišnje devojke iz Kragujevca koja se više od nedelju dana leči u izolovanoj jedinici Urgentnog centra je bolje i ona je isključena sa aparata za veštačko disanje.

"Na Pedijatrijskoj klinici je šestoro dece, od kojih je kod troje potvrđeno da su zaraženi virusom novog gripa. Svi su u stabilnom stanju, dišu bez respiratora i u lečenje je uključen tamiflu", rekla je Obradovićeva.

Prema njenim rečima, na Infektivnoj klinici u Kragujevcu je hospitalizovano 27 pacijenta, od kojih je jedna 31-godišnja pacijentkinja u težem stanju, a ostali su sa lakšim oblikom novog gripa.

U kragujevačkom Kliničkom centru juče je preminuo pedesetogodišnji muškarac iz Čačka koji se lečio od komplikacija izazvanih virusom H1N1.

On je u kragujevački Urgentni centar primljen 30. oktobra u veoma teškom stanju i odmah je bio priključen na respiratore uz primenu intenzivne terapije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.