Lekari za B92: Šest saveta kako da se sačuvate od gripa

Izvor: B92, 13.Feb.2020, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari za B92: Šest saveta kako da se sačuvate od gripa

Zimski raspust u beogradskim osnovnim i srednjim školama je zbog povećanog broja obolelih od gripa produžen za nedelju dana, pa će se učenici vratiti u klupe tek 24. februara, ali prestonički vrtići će i u narednom periodu nastaviti sa normalnim radom.

Dr Predrag Kon sa Instituta dr Milan Jovanović Batut za B92 napominje da će raspust dovesti do smanjenja ovog virusa.

"Uvek se oni koji su bolesni odvajaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kolektiva i to je najznačajnije. Rapust je produžen i to je dobro, jer će se tako i smanjiti pojava ovog virusa. Roditelji treba da vode računa sa kim se njihova deca igraju, da ih izoluju od obolelih od virusnih infekcija. Vreme vakcinacije je prošlo, tako da nema neke posebne prevencije", rekao je dr Kon.

Dr Vladimir Brusić za B92 ističe važnost održavanja lične higijene.

"Treba redovno prati ruke. Ako neko ima prehladu kašlja, neka nosi masku, izbegavajte rukovanje ovih dana i nikako nemojte da dodirujete lice i oči prljavim rukama. Neka se ljudi ponašaju u skladu sa onim što nam zdravstvene vlasti kažu i to je najsigurnije", dodaje naš sagovornik.

Najviše obolelih je među decom od pet do 14 godina i hroničnim bolesnicima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.