Čudotvorni đumbir: Jača imunitet i leči prehladu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2017, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudotvorni đumbir: Jača imunitet i leči prehladu

Kada dođu hladni dani našem organizmu je potrebna svaka pomoć kako bi imunitet bio ojačan i spreman za zaštitu od bolesti. Čaj od đumbira leči prehladu, grip i kašalj. Ovaj prirodni vitamin koristi se i preventivno jer poboljšava imunutet.

Umesto da posegnete za vitaminima koje ste kupili u apoteci, opredelite se za prirodne izvore vitamina koje možete da nađete u vašoj kuhinji. Jedan od najboljih izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je đumbir koji je izuzetno zdrav i hranljiv.

Priprema čaja od svetlog korena gorko - ljutog ukusa je jednostavna. Dovoljno je da komad korena od skoro 5 centimetara iseckate na komadiće i kuvate 15 minuta, a tako dobijeni čaj možete zasladiti medom i dodati mu limun kako biste mu malo ublažili ukus.

Čaj od đumbira odličan je u borbi protiv svih simptoma prehlade i gripa, kao i protiv alergije, kašlja, upale sinusa i pluća, menstrualnih tegoba, slabe cirkulacije i visokog pritiska, nesanice, neprijatnog zadaha...

Samo jedna šoljica čaja pomoći će vam da pobedite podrigivanje i povraćanje. Ovaj magični napitak ublažava nadutost i gasove i reguliše apetit koji je u slučaju bolesti dosta smanjen.

On smiruje kašalj i efikasno leči astmu jer razređuje sekret u plućima i širi disajne puteve. Kada osećate vrućinu ili groznicu, čaj od đumbira će vam regulisati temperaturu i cirkulaciju. Sadrži antioksidante koji pomažu jačanju imunog sistema, a čaj možete da pijete i kada ste zdravi kako biste se osećali srećnije jer ovaj napitak dokazano smanjuje stres i podiže raspoloženje.

Savetuje se oprez kod upotrebe ovog čaja jer svako preterivanje može da dovede do pojave neželjenih efekata. Tako se ovaj čaj ne preporučuje osobama koje pate od kamena u žuči kao ni trudnicama. Nije ga preporučivo konzumirati na prazan želudac jer može da izazove dijareju i gorušicu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.