Zbog oluje samo u Beogradu 100 saobraćajnih nesreća

Izvor: Blic, 10.Mar.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog oluje samo u Beogradu 100 saobraćajnih nesreća

Svi putevi u Srbiji su prohodni, ali je saobraćaj veoma otežan zbog snega i jakog vetra, koji će tek ujutru oslabiti. Zbog nevremena su zatvoreni pruga Beograd-Bar i putevi ka Paraćinu, delovi Pančeva su ostali bez struje, a u Pomoravlju vetar odnosi krovove kuća i zgrada.

Jedna od 100 današnjih saobraćajnih nezgoda u Beogradu

Kako je agenciji Beta rečeno u Auto-moto savezu Srbije, saobraćaj je u celoj zemlji usporen, a zabeleženi su i kraći prekidi, kao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na primer, na Ibarskoj magistrali, ali i izletanja sa puta na auto-putu Beograd-Novi Sad.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde.

U AMSS navode da je do sada samo u Beogradu zabeleženo oko 100 saobraćajnih nesreća i savetuju vozačima da večeras ne kreću na put bez preke potrebe i da se, ako ipak kreću, drže glavnih puteva.

Košava nosi krovove u Pomoravlju

U Pomoravlju košava duva olujnom jačinom i pravi probleme vozačima i stambenim objektima, a zbog nevremena je zatvoren put Paraćin-Zaječar.

Najteža je situacija na prevoju Čestobrodica, pa se vozačima preporučuje da bez preke potrebe ne kreću ka ovom delu Srbije. Zatvoren je i put Paraćin - Ćuprija zbog oštećenog krova stambene zgrade kod parka "7. juli" i preti svakog trenutka da padne. Košava je i na krovovima drugih zgrada napravila velike štete čije razmere treba da budu utvrđene kada olujni vetar prestane da duva.

Na deonici barske pruge između Požege i Valjeva trenutno je u prekidu želežnički saobraćaj na dva mesta zbog velikog snežnog nanosa i zbog cisterne koja se prevrnula kraj pruge, saopšteno je iz Železnica Srbije.

Cisterna "Jugopetrola" prevrnula se danas u 14.45 između železničkih stanica Kalenići i Kosjerić. Pripadnici MUP-a i vatrogasne jedinice trenutno pretaču benzin u drugi cisternu i očekuje se da će se saobraćaj na toj deonici normalizovati posle 21 čas.

Zbog prevrtanja cisterne u Kalenićima stoji putnički voz koji je iz Vrbnice saobraćao ka Beogradu, a u Kosjeriću brzi voz koji je iz Beograda saobraćao ka Baru.

Kako se dodaje, na istoj deonici, ali između stanica Lastra i Samari, voz koji je saobraćao iz Beograda za Valjevo u 17.35 naišao je na snežni nanos koji nije uspeo da probije. Na teren su izašle ekipe železnice i u toku je rasčišćavanje terena, ali za sada ne može da se proceni koliko će to trajati.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu agenciji Beta je rečeno da će udari vetra ujutru oslabiti, ali da će sneg padati i u toku sutrašnjeg dana.

Prema podacima RHMZ, vetar trenutno u Beogradu duva 17 metara u sekundi, a najači udari danas su iznosili 18 metara u sekundi.

Snega u Beogradu ima po kolovozima, a njegova visina je oko dva centimetra u nižim, a do pet u višim delovima grada, dok u Valjevu visina snežnog pokrivača iznosi 17 centimetara.

Delovi Pančeva i Starčevo bez struje

Zbog jakog neveremena delovi Pančeva (Sodara i Strelište) i selo Starčevo večeras su zbog nevremena ostali bez struje, saopšteno je iz Elektrovojvodine. "Kvar neće moći da bude otklonjen dok se mećava ne smiri, ali ćemo pokušati da te potrošače tokom večeri prevežemo na drugi transformator", rekao je Radio

Pančevu tehnički direktor Elektrovojvodine Pančevo Zoran Kajen. U Pančevu večeras pada sneg uz snažnu košavu koja dostiže brzinu i do 20 metara u sekundi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saobraćaj otežan zbog snega i jakog vetra

Izvor: NaDlanu.com, 10.Mar.2010

BEOGRAD, 10. marta 2010. (Beta) - Svi putevi u Srbiji su prohodni, ali je saobraćaj veoma otežan zbog snega i jakog vetra, koji će tek u četvrtak ujutru oslabiti. Kako je agenciji Beta rečeno u Auto-moto savezu Srbije, saobraćaj je u celoj zemlji usporen, a zabeleženi su i kraći prekidi, kao,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Otežan saobraćaj u južnom Banatu, deo Pančeva bez struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2010, 11:38

PANČEVO - Svi putevi u južnom Banatu su prohodni, ali se zbog snežnih padavina i jakog vetra saobraćaj odvija otežano, saopštila je jutros Zimska služba Vojvodinaputa...Saobraćaj je otežan i usporen posebno prema Dolovu gde je Zimska služba imala najviše problema, rečeno je agenciji Beta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.