Zakazana sednica Skupštine grada po hitnom postupku

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Dec.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazana sednica Skupštine grada po hitnom postupku

Postupajući po zahtevu Gradskog veća koje je zatražilo sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku, predsednik gradskog parlamenta Miroslav Petrašinović ocenio je zahtev kao opravdan i za utorak 20. decembar sa početkom u 10 sati zakazao IV sednicu Skupštine grada po hitnom postupku.

Pred odbornicima parlamenta naći će se tri tačke dnevnog reda: Predlog odluke o budžetu grada Kragujevca za 2017. godinu, Predlog Kadrovskog plana zaposlenih u organima Grada, stručnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << službama i posebnim organizacijama grada Kragujevca za 2017. godinu i Predlog odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Kragujevca.

Poštujući odredbe Poslovnika Skupštine grada Kragujevca, član 141. stav 5. kojim je predviđeno da dan i čas održavanja sednice po hitnom postupku ne može biti duži od 72 časa od prijema zahteva, zakazao sam sednicu za 20. decembar u 10 časova. Danas sam obavio i konsultacije sa šefovima odbrorničkih grupa i tom prilikom njima je uručen materijal za sutrašnju sednicu. Tokom dana materijal će biti distribuiran i tehničkim sekretarima koji će materijal proslediti svim odbornicima.

Sa Nacrtom odluke o budžetu grada, koji je najvažnija tačka, odbornici su mogli da se upoznaju tako što je Nacrt navedenog akta u periodu od 16. do 19. decembra bio istaknut na oglasnoj tabli organa Grada, sajtu grada Kragujevca i oglasnim tablama mesnih zajednica. To smo, istakao je Petrašinović, šefovima odborničkih grupa blagovremeno najavili prilikom konsultacija za sednicu Skupštine grada koja je održana 16. decembra.

S obzirom na to je Zakonom predviđeno da Kadrovski plan u jedinici lokalne samouprave usvaja Skupština grada, istovremeno sa Odlukom o budžetu, na dnevnom redu našla se i ta tačka. Zakonom je takođe predviđeno da stope izvornih prihoda, kao i način i merila za određivanje visine lokalnih taksi i naknada utvrđuje skupština jedinica lokalne samouprave svojom odlukom i da se odluka može menjati najviše jedanput godišnje i to u postupku utvrđivanja budžeta za narednu godinu, na dnevnom redu sednice po hitnom postupku naći će se i Predlog odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.