Vučić: Srbija će proizvoditi rakete za Emirate

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Feb.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija će proizvoditi rakete za Emirate

Srbija će proizvoditi visokosofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate, rekao je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, posle sastanka u Abu…
Srbija će proizvoditi visokosofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate, rekao je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, posle sastanka u Abu Dabiju s prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom. Reč je o ugovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << vrednom više od 200 miliona evra, a u prvoj fazi u kratkom roku očekuju se ulaganja od oko 24 miliona evra, rekao je Vucicć za RTS.
Vučić je naveo da je sa šeikom Muhamedom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, a posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju.
Dogovoreno je da sutra na sajmu naoružanja emiratska državna kompanija EARTH i srpski "Jugoimport" SDPR potpišu ugovor o zajedičkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS.
"To će značiti i veliki boljitak za tri grada, ne samo za tri fabrike, Krušik, Utvu i Teleoptik", rekao je Vučić.
Kako prenosi RTS, prve investicije u proizvodnju visokosofisticiranih raketa očekuju se za nekoliko nedelja.
"Imaćemo mi još puno posla. Veoma sam zadovoljan što se takav posao potpisuje", rekao je Vučić.
Prvi potpredsednik vlade je istakao da je ubeđen da će do realizacije investicija doći, prvenstveno zbog ugovora koji će biti potpisan, ali i što su, kako je rekao, to ljudi koji drže do svoje reči i ispunjavaju svoje obaveze.
Predviđeno je i da se potpiše ugovor o uzajamnoj zaštiti investicija, a osnova za sve ugovore biće sporazum o međudržavnoj saradnji koji će biti potpisan u nedelju u Abu Dabiju.
Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
FG_AUTHORS: Timočke Vesti
Read more http://www.prva.rs/sr/vesti/ekonomija/story/21825/Vu%C4%8Di%C4%87%3A+Srbija+%C4%87e+proizvoditi+rakete+za+Emirate.html

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.