Vladan Mladenović izabran u Nacionalni prosvetni savet

Izvor: Aleksinac.net, 04.Nov.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladan Mladenović izabran u Nacionalni prosvetni savet

Na jučerašnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije za člana Nacionalnog prosvetnog saveta, na predlog Društva fizičara Srbije, izabran je Vladan Mladenović iz Aleksinca, zaposlen kao nastavnik fizike u OŠ „Ivan Vušović“ u Ražnju i u Aleksinačkoj gimnaziji.

Jedno vreme držao je časove i u osnovnim školama „Ljupče Nikolić“ i „Vožd Karađorđe“ u Aleksincu.

U ovo skupštinsko telo za obrazovnu oblast koje prati, analizira, utvrđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << pravce i strategije obrazovanja, te standarde postignuća i nastavne programe, biraju se 43 člana, uglednih stručnjaka iz reda akademika, profesora univerziteta, te istaknutih naučnih i prosvetnih radnika. Vladan Mladenović je rođen 1965. godine u Prokuplju.

Završio je grupu Fizika na PM odseku Filozofskog fakulteta u Nišu i fiziku i TO na PMF u Nišu. Ima stručna zvanja diplomirani fizičar i profesor fizike i TO.

U dosadašnjem radu angažovan je u pisanju nastavnih programa, standarda, ishoda i recenzija udžbenika. Pored ostalog, bio je član Komisije za reviziju standarda za osnovnu školu, koautor novog priručnika za primenu standarda i ishoda kao dela Okvira nacionalnog kurikuluma, član radnih grupa za izradu međupredmetnih kompetencija, realizator brojnih obuka nastavnika za primenu standarda, kompetencija i ishoda u nastavi u organizaciji Ministarstva prosvete. Saradnik je ZUOV Srbije na odobravanju programa i ostalih oblika stalnog stručnog usavršavanja. Delegat je Skupštine Društva fizičara Srbije, član predsedništva DFS Niša i predstavnik DFS u komisiji za reviziju standarda za osnovne škole. Saradnik je univerziteta Phet Colorado.

Preveo je i adaptirao na srpski jezik simulacija sajta phet.colorado.edu/sr. Saradnik je za Srbiju projekta Open Discovery Space u aktivnosti saradnje sa Cern-om. Član nacionalne grupe za primenu IKT u nastavi u okviru EU projekta OMK i mnogih drugih.

Autor je brojnih stručnih radova iz oblasti fizike u domaćim i stranim časopisima. Učestvovao je kao predavač na međunarodnim i državnim skupovima, seminarima i konferencijama.

Dobio je veliki broj nagrada, a samo u ovoj godini su prva nagrada za prezentaciju na Konferenciji „ICTeachers – nastavnici koji postavljaju nove standarde" BOŠ.,Majkrosoft, RNIDS i prva nagrada za prezentaciju na EU March in March (MAking science Real in sCHools).

Njegovi učenici iz Ražnja do sada su osvajali četvrto, treće i prvo mesto na republičkom takmičenju učenika osnovnih škola iz fizike.

Na fotografiji: Prezentacija na štandu Centra za promociju nauke na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

Izvor: sajt Narodne skupštine Republike Srbije

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.