Vatrogasci govorili deci o opasnostima od požara

Izvor: Pančevac-online.com, 24.Nov.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci govorili deci o opasnostima od požara

Zahvaljujući Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pančevo, pet stotina đaka osnovnih škola u našem gradu prisustvovalo je predavanjima o postupcima u slučaju izbijanja vatre i preventivnom ponašanju kojim se sprečava da dođe do požara.

Predavanja su se održavala u učionicama, a predavači, članovi pomenutog društva, trudili su se da deci govore o ovim temama na zanimljiv način, kroz sliku, reč i igru.

Boro Majkić, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade u Pančevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << izjavio je da su ovim projektom pod nazivom „Mali vatrogasac – bezbedan školarac” bili obuhvaćeni đaci drugog razreda u šest pančevačkih škola („Miroslav Mika Antić”, „Đura Jakšić”, „Jovan Jovanović Zmaj”, „Stevica Jovanović”, „Sveti Sava” i „Mara Mandić”) i da su predavanja trajala od septembra do novembra ove godine. Realizaciju projekta podržala je Naftna industrija Srbije, koja ga je finansirala sa 400 hiljada dinara.

– Deca su super reagovala na to, a predavanja koja smo im održali bila su im interesantna. Na kraju smo im delili prigodne poklone – majice s logotipom akcije, kartonske makete vatrogasnih kamiona, rasporede časova sa slikama vatrogasaca i igre poput „ne ljuti se, čoveče”, zbog čega su bili dodatno počastvovani. Pohvalile su nas i učiteljice, koje su rekle da su, zahvaljujući predavanjima, saznale mnogo toga što nisu znale ili su zaboravile. Zato ćemo i iduće godine konkurisati kod NIS-a za novac sa istim projektom i ideja nam je da ta akcija bude trajna. Škole koje su učestvovale u akciji predložile su nam da svi njihovi đaci odslušaju ta predavanja, a ne samo učenici drugog razreda – izjavio je Majkić.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.