VOZAČ „BORTRAVELA“ SPASAO 40 PUTNIKA

Izvor: MC Bor, 24.Dec.2010, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZAČ „BORTRAVELA“ SPASAO 40 PUTNIKA

Nesreća između Bora i Majdanepka mogla da bude kobna za 30 đaka i deset starijih putnika
Dragan Golubović i Bora Rajić kraj oštečenog autobusa “Bortarvela”… Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti vozača Dragana Golubovića (40), autobus „Bortravela“, na putu Oštrelj-Bučje, u četvrtak, posle 15 sati, nije sleteo u provaliju, nego je udario u nasip od čega je desetoro, od ukupno 40 putnika, zadobilo povrede. Među putnicima bilo je 30 đaka – putnika Osnovne škole “Đura Jakđšić” iz sela Krivelj kod Bora. Od povređenih putnika, sedmoro je dece i tri žene. Svi su, sa lakšim povredama, prebačeni u borsku bolnicu, gde su zbrinuti. Nakon ukazane pomoći svi su pušteni kući.. Kako je došlo do nesreće? Ispred autobusa isprečila se krivina i ledena kora od najmanje deset metara. U trenutku su zablokirala oba zadnja točka na vozilu. Vozač je u trenu smogao snage da izbegne provaliju duboku 30 metara.
-Odjedanput je nešto puklo u mašini. Vozilo je “vuklo” na levu stranu. Pokušao sam da zaustavim autobus, ali nije vredelo. Bio sam priseban. Shvatio sam da moram brzo da reagujem izabravši jedino moguće rešnje – skrenuo sam na desnu starnu i udario u nasip. Putnici su vrištali, nastala je panika. Znao sam da je strah zavladao, ali prvo sam poletao ka deci.Video sam da ima povređenih, ali da nije tako strašno,. Pozvao sam...

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.