Upozorenje: Povećana opasnost od požara

Izvor: KovinEkspres.rs, 15.Jul.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje: Povećana opasnost od požara

Sreda 15. jul – Komandantima opštinskih i gradskih Štabova za vanredne situacije stigla je naredba kojem se upozoravaju na povećanje opasnosti od nastanka požara na otvorenom prostoru, navodi se u saopštenju koje nam je dostavila Opštinska uprava.

U naredbi koju su potpisali čelni ljudi Republičkog štaba za vanredne situacije, pomoćnici ministra, Slobodan Erdeljan i Predrag Marić, se kaže:

„Zbog povećane opasnosti od nastanka požara na otvorenom prostoru i >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << šumskim kompleksima u narednom periodu, potrebno je pojačati kontrolu sprovođenja i poštovanja preventivnih mera zaštite od požara, posebno u područjima povećanog rizika od nastanka požara.

S tim u vezi neophodno je preduzeti sledeće mere:

– putem sredstava javnog informisanja apelovati na građane da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, kao i loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200m od ruba šume, izuzev na određenim i za to vidno obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara.

– iskoristiti raspoložive resurse komunalne policije i ostalih nadležnih lokalnih službi, snaga i sredstava, kojima bi se u okviru redovnih delatnosti sprovodila i kontrola poštovanja odredbi Zakona o zaštiti od požara.

Navedene mere sprovoditi odmah po dobijanju naredbe“.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.