USKORO OGLAS PIO FONDA ZA BESPLATAN ODLAZAK U BANJE

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Feb.2023, 06:50

USKORO OGLAS PIO FONDA ZA BESPLATAN ODLAZAK U BANJE

Srbija, 1. februar – Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje izdvojiće ove godine na ime društvenog standarda penzionera 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Najveći deo novca – oko 85 odsto što je 593,7 miliona dinara opredeljeno je za finansiranje troškova rehabilitacije penzionera u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima penzionera. Preostalih 15 procenata, odnosno 104,76 miliona dinara, izdvaja se >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << za ostala dva vida društvenog standarda – za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija čiji je cilj podsticanje integracije starijih osoba.
S obzirom na donetu odluku, korisnici penzija mogu da očekuju da će uskoro Fond PIO raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju.
Pravo na besplatnu rehabilitaciju o trošku fonda imaju korisnici čija penzija ne prelazi iznos prosečne penzije, koji nemaju druga lična primanja, i koji nisu koristili ovo pravo počevši od upućivanja na rehabilitaciju po oglasu iz 2020. godine. Fond snosi troškove rehabilitacije u trajanju od 10 dana u toku kalendarske godine, u jednoj od 25 ustanova, kao i putne troškove u visini cene autobuske, odnosno vozne karte II razreda. Pored toga, Fond PIO takođe finansira i troškove smeštaja i prevoza pratioca slepog lica i pratioca deteta koje je ostvarilo pravo na porodičnu penziju, a nesposobno je za samostalan život i rad. Kada je reč o bodovanju, na redosled korisnika na ranglisti utiče nekoliko kriterijuma.
Lane je u banje upu­će­no goto­vo 16.800, što je za oko 1.300 više nego godinu ranije.
Izvor: Politika

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Honda u 2022. zabeležila pad proizvodnje od 6,4 odsto

Izvor: AutoBlog, 01.Feb.2023

Honda je i zvanično saopštila da je 2022. godine proizvela 3.870.161 vozilo, što je za 6,4 odsto manje u odnosu na 2021. Japanski proizvođač automobila navodi da je ovo četvrti uzastopni pad u odnosu na prethodnu godinu. Honda je u Japanu proizvela 643.973 vozila, što je povećanje od 4,6...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.