Izvor: Pančevac-online.com, 27.Jun.2023, 18:27

UOČI VIDOVDANA: 3D model odore kneza Lazara sutra na sajtu Muzeja SPC

Muzej Srpske pravoslavne crkve (SPC) predstaviće na Vidovdan na svom sajtu trodimenzionalnu rekonstrukciju svečane odore Svetog kneza Lazara, koja je jedna od najvrednijih relikvija ovog muzeja. Savremena digitalna 3D rekonstrukcija, koju je Muzej SPC izradio ove godine u saradnji sa studijom Marka Aleksića i Aleksandrom Radosavljevićem, omogućava da se sagledaju nedostajući delovi odore, kao i […] The post UOČI VIDOVDANA: 3D model odore kneza Lazara sutra na sajtu Muzeja SPC appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

3D model svečane odore Svetog kneza Lazara: Ovu odeždu je nosio u boju na Kosovu (FOTO/VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 28.Jun.2023, 11:27

Muzej SPC savremenim vidom prezentacije želi da pruži mogućnost doživljaja kako je ona prvobitno izgledala

Nastavak na 24sedam.rs...

OŽIVELI LAZAREVI ZLATNI LAVOVI NA CARSKOM PURPURU: Napravljena idealna rekonstrukcija odore kneza Lazara

Izvor: Pančevac-online.com, 28.Jun.2023

Svečana vladarska odora kneza Lazara, od carskog purpurnog brokata na kome se igraju zlatni lavovi, vaskrsla je u virtuelnoj stvarnosti, posle 634 godine dramatične istorije i od danas se može videti na zvaničnom sajtu Muzeja SPC (muzejspc.rs). – Uoči Vidovdana 2023. završena je trodimenzionalna...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.