U Žitkovcu obeležen Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

Izvor: Aleksinac.net, 25.Nov.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Žitkovcu obeležen Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

U okviru svetske kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama pre sedam godina započeto je obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pesničkom rečju. U Evropi je pedesetak gradova uključeno u ovu akciju. Među njima je najviše iz zemalja zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija.

Po drugi put ova akcija sprovedena je u Žitkovcu, u nedelju, 24.11. u organizaciji USUK "Zavičaj" Žitkovac i UK "Raskovnik" u okviru programa poetskom rečju "Stop >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << nasilju nad ženama". Pesnici iz Smedereva, Niša, Babušnice, Vlasotinca, Smedereva, Aleksinca i Žitkovca čitali su svoje i pesme svojih kolega iz ovih mesta na ovu temu. Sve pesme nisu bile posvećene samo ovoj temi. Program su vodili Danijela Rajković i Miroslav Mišel Boltres.

Pesnike i goste pozdravio je predsednik USUK "Zavičaj" Žitkovac Dragiša Marković i pročitao je svoje dve pesme "Sigurna kuća" i pesmu o nasilju nad muškarcima, iz ciklusa pesama na ovu temu. Na kraju ovog neobičnog pesničkog druženja književnik Dragiša Marković darivao je svim gostima i prisutnima svoju najnoviju knjigu "Buka strašnija od zvuka".

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.