Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri stranke bojkotuju lokalne izbore u Beloj Palanci

Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS) i Liberalno demokratska partija (LDP) najavile su danas da će bojkotovati lokalne izbore u Beloj Palanci, zakazane za 18. septembar, zbog kako se u zajedničkom saopštenju navodi, kršenja zakona prilikom imenovanja Privremenog organa te opštine i Opštinske izborne komisije (OIK).

Te stranke su u saopštenju navele da Privremeni organ Opštine Bela Palanka ne odražava stanje prethodne lokalne skupštine već ga čine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << samo predstavnici Srpske napredne stranke (SNS).

"Takav Privremeni organ ne imenuje Opštinsku izbornu komisiju u skladu sa Zakonom, već prećutno zadržava staru, tako da apsolutnu većinu u komisiji čine predstavnici jedne stranke, odnosno SNS-a, čime na najgrublji mogući način krše Zakon", stoji u saopštenju.

Dodaje se da OIK onemogućava građane da se blagovremeno informišu i u roku podnesu prigovor na nepravilnosti jer ne objavljuje svoje odluke na sajtu opštine ili na oglasnoj tabli, ne sprovodi presude Upravnog suda i ne donosi Uputstvo za sprovođenje izbora za lokalne odbornike.

"OIK propušta da donese Rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja za odbornike SO Bela Palanka, propušta da sprovede poništaj rešenja o proglašenju izborne liste SNS-Aleksandar Vučić. Prave se fantomske i fiktivne grupe građana na kojima su naprednjaci a koje služe da se zavara javnost ne samo u Beloj Palanci već i u Srbiji da su izbori legalni i legitimni", piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.