TRI KINESKE FIRME I DALJE NAJVEĆI IZVOZNICI U SRBIJI

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Feb.2024, 09:10

TRI KINESKE FIRME I DALJE NAJVEĆI IZVOZNICI U SRBIJI

Beograd, 23. februar – Ministarstvo finansija objavilo je danas izveštaj o najvećim izvoznicima u Srbiji u 2023. godini, ističući da su tri kineske kompanije zauzele vodeće pozicije na listi. Ziđin Majning, Ziđin Koper i HBIS grupa, čiji su vlasnici kineske korporacije, ostvarile su impresivan izvoz čime su doprinele ukupnom izvozu od sedam milijardi evra.
Prema podacima Ministarstva finansija, Ziđin Majning se istakao kao najveći izvoznik sa iznosom od 1,15 milijardi evra, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je Ziđin Koper iz Bora zabeležio izvoz od 746,3 miliona evra. HBIS grupa, koja je vlasnik smederevske železare, takođe je imala značajan doprinos izvozu sa iznosom od 549,1 miliona evra.
Na četvrtom mestu nalazi se domaća kompanija ZF iz Pančeva sa izvozom vrednim 504,8 miliona evra, dok je Leoni iz Prokuplja na petom mestu sa izvozom od 489,3 miliona evra.
Tigar Tayers iz Pirota zauzeo je šesto mesto sa izvozom vrednim 454,9 miliona evra, dok su se među najvećim izvoznicima našle i Bosch iz Beograda sa 453,1 milion evra, Henkel iz Beograda sa 405 miliona evra i Jura iz Rače sa izvozom od 394,3 miliona evra.
Na listi su takođe prisutne i renomirane kompanije kao što su Naftna industrija Srbije sa izvozom od 386,6 miliona evra, Hemofarm iz Vršca sa 351,9 miliona, SCM Power iz Beograda sa 298,3 miliona, Philip Morris iz Niša sa 288,7 miliona, Mint Automotive iz Loznice sa 277,9 miliona i Gorenje iz Valjeva sa 277,5 miliona evra.
Ovaj impresivan izvozni rezultat kineskih kompanija dodatno potvrđuje njihovu značajnu ulogu u ekonomiji Srbije, istovremeno ukazujući na važnost međunarodnih ekonomskih partnerstava.















Članak TRI KINESKE FIRME I DALJE NAJVEĆI IZVOZNICI U SRBIJI se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.