Sve izbeglice za pet godina dobijaju domove

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve izbeglice za pet godina dobijaju domove

Svi kolektivni centri za izbeglice u Srbiji biće zatvoreni u roku od pet godina, a svi ljudi smešteni u njima biće zbrinuti, izjavio je danas u Beogradu ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Predstavljajući u Palati Srbija Regionalni program za rešavanje pitanja izbeglica, Jeremić je rekao da će njime biti pronađeno rešenje za 27.000 domaćinstava i oko 73.500 najugroženijih osoba u regionu.

"Pronalaženje rešenje za žrtve rata je naš primarni cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i on mora biti iznad svih podela, razlika i granica", rekao je Jeremić na konferenciji o problemima izbeglica na kojoj učestvuju šefovi diplomatije Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Šef srpske diplomatije je naveo da je za ostvarivanje zajedničkog regionalnog programa potrebno oko 500 miliona evra, koji će biti obezbeđeni iz stranih donacija.

Jeremić je rekao da je u proteklih godinu i po dana na političkom i ekspertskom nivou urađeno dosta na rešavanju pitanja izbeglih i raseljenih. On je dodao je da su UNHCR i Evropska komisija, OEBS i međunarodne organizacije imale značajnu ulogu u tom procesu.

Prema njegovim rečima, za rešavanje pitanja izbeglih i raseljenih u regionu potrebna je politička volja i razumevanje svih relevantnih činilaca u regiona.

Skupu u Palati Srbija prisustvuju i visoki komesar UN za izbeglice Antonio Guterš i komesar EU za proširenja Štefan File. Među učesnicima su i pomoćnik američke državne sekretarke za pitanja izbeglica Dejvid Robinson i predstavnici OEBS-a i Saveta Evrope.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Neophodno učešće u evropskim projektima

Izvor: S media, 07.Nov.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Bukureštu da je "Srbija deo Evropske strategije za Dunav" i da je važno da Srbija saradjuje u projektima i nastavi u evropskim procesima. ..Šef srpske diplomatije Vuk Jeremć je učestvovao danas u Bukureštu na neformalnom sastanku...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.