Struktura prostora u apatinskoj galeriji

Izvor: 025info.rs, 20.Nov.2014, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struktura prostora u apatinskoj galeriji

U petak 21. novembra sa početkom u 19 sati u apatinskoj galeriji Meander biće održane dve samostalne izložbe novosadskih umetnika Miloša Vujanovića i Vidoja Tucovića pod nazivom Struktura prostora.

Struktura prostora je istraživački i vizuelni projekat dvojice novosadskih umetnika, profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Na dva različita umetnička izraza i postupka umetnici će objasniti problem prostora u likovnoj umetnosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << tendenciju da sama slika bude glavni subjekat.

Miloš Vujanović je rođen 1965. godine. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je i vanredni profesor na katedri za crtanje. Dobitnik je više nagrada za umetnički i pedagoški rad kao i za ilustracije. Član je ULUS-a i SULUV-a. Priredio je brojne samostalne izložbe i izlagao na preko sto kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Sarađivao je sa umetničkim grupama Art Circusm Led Art, Corporaton i Urban District 16_11 i ilustrovao pet tomova serijala Srpske mitologije.

Vidoje Tucović je rođen 1968. godine. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i radi kao vanredni profesor na istoj akademiji na katedri za slikarstvo. Dobitnik je nagrade za slikarstvo akademije umetnosti. Izlagao je na 25 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu i autor je više murala.

Izložba traje do 18. decembra.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

Estetizacija jugoslovenskih spomenika na plakatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2014

Odbrana master rada i izložba pod nazivom "Estetizacija jugoslovenskih spomenika na plakatu" održaće se u petak 21. novembra u SKC Fabrika u Novom Sadu...Nevena Katalina, studentkinja Akademije Umetnosti u Novom Sadu, smer Grafičke komunikacije, odbraniće master rad na predmetu: Plakat, vođen pod...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.