Stefanović: Dve strane za sada nisu približile stavove

Izvor: Blic, 16.Feb.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Dve strane za sada nisu približile stavove

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da će glavna tema u nastavku dijaloga naredne sedmice biti regionalno predstavljanje Prištine i da dve strane za sada nisu približile stavove po tom pitanju.

"Za sada se stavovi nisu približili, ali naša pozicija je vrlo aktivna. Dali smo nekoliko predloga, svi sadrže Rezoluciju 1244 i mi ćemo i dalje biti konstruktivni i aktivni. Spremni smo da o svemu razgovaramo, jer ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugi format da se ovi problemi reše", rekao je Stefanović, dodajući da će se razgovarati i o implementaciji do sada postignutih sporazuma.

Stefanović je za Televiziju B92 kazao da je pitanje regionalnog predstavljanja Prištine još uvek "kamen spoticanja", dodavši da se Priština po tom pitanju ponaša rigidno i maksimalistički.

On je kazao da su konsultacije oko tog pitanja sa međunarodnom zajednicom dnevne, navodeći da postoje velike šanse da dijalog bude nastavljen 21. februara, ali da još uvek ne može definitivno to da potvrdi.

"To je za sada okvirni datum, mi smo spremni da u svakom momentu idemo u Brisel, pa i tada", istakao je Stefanović.

Stefanović je ponovio da je referendum, koji je u prethodna dva dana održan u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, potpuno nevažan, budući da je potvrdio nešto "što svi znamo", kao i da su njegovi rezultati nevažni i da neće imati nikakve pravne posledice.

"Referendum je potvrdio nešto što svi znamo. On je u koliziji sa Ustavom i zakonom. On neće imati nikakve pravne posledice, doduše imaće političke", rekao je Stefanović.

Komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji je rekao da međunarodna zajednica ne bi trebalo da ignoriše rezultate referenduma, Stefanović je kazao da misli da se Rusija apsolutno slaže sa porukom Beograda da instaliranje prištinskih institucija nije prihvatljivo ni za Srbe sa severa Kosova, niti za državu Srbiju.

Povezane vesti: Ubedljiva većina građana protiv institucija u Prištini Vlada Kosova o referendum: Bolesne ambicije Srbije Zbog sastanka kosovskih zvaničnika sa Kuperom u Prištini izbili protesti Referendum na severu Kosova: Prvog dana glasalo 48 odsto birača Predstavnici Srba: Referendum poruka svetu i Srbiji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Dve strane za sada nisu približile stavove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012

BRISEL -..Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da će glavna tema u nastavku dijaloga naredne sedmice biti regionalno predstavljanje Prištine i da dve strane za sada nisu približile stavove po tom pitanju..."Za sada se stavovi nisu približili,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stefanović: Još nije određen datum nastavka dijaloga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2012

Šef pregovarčkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je da datum nastavka dijaloga Beograda i Prištine još nije određen, iako se govori o 21. februaru, kao i da je srpska delegacija spremna za razgovore u svakom trenutku. "U dijalogu će se odlučivati o regionalnom predstavljanju Prištine...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Stavovi Beograda i Prištine nisu približeni

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2012, 10:42

BEOGRAD - Šef beogradskog tima u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da stavovi Beograda i Prištine o načinu regionalnog predstavljanja Kosova do danas zvanično nisu približeni, ali da će konsultacije o tome biti nastavljene narednih dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.