Slika dana: VINOGRADARI PROSLAVILI

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Feb.2024, 05:36

Slika dana: VINOGRADARI PROSLAVILI

Sv. Trifun je u istočnoj Srbiji dočekan najpre kao slava vinogradara, prvo orezivanje loze uz zdravicu, svaki vinogradar je upriličio po starim običajima. Na našoj fotografiji iz okoline vinozovnog Negotina orezani čokot je zaliven i lanjskim vinom kako bi novi, nastupajući rod bio još berićetniji.
Lepota običaja i tradicija uzgajanja vinove loze posebno je izražena u Negotinskoj Krajini i knjaževačkom ataru, ali, poslednjih godina, i cela Srbija se posvetila plodnim vinogorjima >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << i najkvalitetnijim vinima. Zato i nije iznenađenje što za srpska vina stižu i najsjajnija priznanja sa sajmova u celom svetu.
Članak Slika dana: VINOGRADARI PROSLAVILI se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.