Slabo interesovanje novih srednjoškolaca za IT odeljenje

Izvor: Aleksinac.net, 22.Jul.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabo interesovanje novih srednjoškolaca za IT odeljenje

Za razliku od Beograda gde su specijalizovana IT odeljenja u srednjim školama popunjena do poslednjeg mesta, neke škole u Srbiji nisu uspele da popune upisne kvote zbog vrlo slabog interesovanja maturanata, pišu Novosti.

Za IT odeljenja najmanje su bili zainteresovani osmaci u Aleksincu gde su upisana samo po DVA učenika. Kako se navodi, ove škole imaju dovoljno đaka da formiraju odeljenja jer je uslov da se upiše polovina od upisne kvote. Upisna kvota je 20, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << znači da je za formiranje odeljena potrebno deset svršenih osmaka.

Ukoliko škola nije ispunila tu kvotu, ta deca će biti raspoređena u odeljenja drugih obrazovnih profila uz blagovemeno informisanje roditelja, pišu Novosti.

Izvor: novaekonomija.rs

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.