Izvor: Kragujevac.rs, 19.Maj.2017, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seminar posvećen proizvodnji vrhunskih voćnih rakija

Za proizvodnju rakije od voća u Srbiji se najčešće koriste rakijske sorte šljiva. U pojednim delovima naše zemlje, zavisno od podneblja i navika, koriste se i druge voćne vrste: kajsija, kruška, dunja, jabuka i drugo. Ali, pored kvaliteta sirovine od velikog značaja za kvalitet voćnih rakija su načini primarne prerade voća, izazvači i uslovi vrenja.

Tim povodom Udruženje proizvođača voća “Šumadija voće“ iz Čumića u zgradi Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u Cerovcu - Sobovica, organizuje seminar za poljoprivrednike u subotu 20. maja sa početkom u 11 sati.

O savremenom voćarstvu u funkciji proizvodnje rakije govoriće prof. Milan Veličković Poljoprivredni fakultet Zemun. Predavanje na temu Proizvodnja vrhunskih voćnih rakija održaće dr Ivan Urošević, takođe, sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Dipl ing Veroljub Urošević govoriće o finalizaciji voćnih rakija.

Razlog organizovanja seminara je povećanje dodate vrednosti proizvoda od voća, povećana tražnja rakije na domaćem tržištu i mogućnost izvoza u skladu sa najnovijim standardima o kvalitetu.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.