Izvor: TimockeVesti.net, 25.Okt.2012, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica SO Majdanpek: Grejanje centralna tema rasprave

Najviše rasprave na sednici Skupštine opštine Majdanpek izazvalo usvajanje statuta novog komunalnog preduzeća zaduženog za grejanje. - Datum početka grejne sezone još uvek neizvestan. - Pitanje je i kako će se obračinati grejanje u period od 15. oktobra do početka grejne sezone. - Odluka o ceni komunalnih usluga nadalje prepuštena Opštinskom veću.
Sazvana po hitnom postupku i današnja sednica Skupštine opštine Majdanpek počela je dugom raspravom o dnevnom redu. Od više predloga odbornika opozicije prihvaćen je samo predlog Slaviše Božinovića da se u dnevni red naredne sednice uvrsti i jedna tačka u okviru koje bi na odbornička pitanja odgovarali predstavnici vlasti, uključujući i direktore javnih preduzeća.
Davanje saglasnosti na Statut JKP za proizvodnju i isporuku toplotne energije „Majdanpek“ proteklo je u znaku brojnih diskusija odbornika iz opozicionih stranaka koji  su tražili odgovore na pitanja kada će početi grejna sezona, kada će sa korisnicima usluga biti sklapani ugovori, kako će grejanje biti obračunavano u ovom periodu, kako će, u tom smislu, funkcionisati inspekcijske službe, ali pre svega, kada će proraditi grejanje s obzirom na najavljeno zahlađenje.
Odbornici SO Majdanpek su imenovali i Nadzorni odbor ovog Javno komunalnog preduzeća, ali i doneli rešenje o imenovanju predsednika i zamenika predsednika Korisničkog saveta javnih službi koji je konstituisan krajem prošle godine. Nadežda Jović imenovana je za predsednika, a Saša Popović, za zamenika predsednika ovog sedmočlanog tela.
Mnogobrojna kadrovska pitanja našla su se na dnevnom redu, pa je tako pored ostalih, Ljubiša Adamović, ponovo izabran za v.d. direktora Muzeja u Majdanpeku. U Društvu sa ograničenom odgovornošću „Biznis inkubator u Majdanpeku“ odbornici su za v.d. direktora imenovali Mladena Krišanovića, ali je iz opozicije zatražen izveštaj o radu njegovih prethodnika, kao i utrošenim sredstvima.
Prethodno, na lični zahtev, Mihajlo Jovanović razrešen je dužnosti člana Opštinskog veća, a u ovo telo izabrani su Goran Vladić iz Vlaola i Dejan Mihajlović iz Klokočevca. Istovremeno, kako je ovaj drugi do sada bio odbornik, sa liste DS- Dragan Popović „Pop“ Jasmina Milutinović iz Majdanpeka izabrana je za odbornika.
Sednica je završena izglasavanjem odluke o određivanju organa nadležnog za davanje saglasnosti na promenu cena komunalnih usluga, kojom se praktično, umesto Skupštine to pitanje prebacuje u delokrug rada Opštinskog veća. Odbornici iz opozicionih stranaka još jednom su zatražili odgovore na čitav niz pitanja vezanih za grejanje, upozoravali da će i ovako nepovoljna situacija dobiti ozbiljnije razmere sa najavljenim zahlađenjem, da će rad brojnih službi i institucija biti doveden u pitanje, a da se važeća kalkulacija cene grejanja i tako mora promeniti zbog odnosa između cene grejanja za građanstvo i pravna lica. Bilo je čak i sumnji u ispravnost ove odluke s obzirom da je predlog stigao kao dopunska tačka dnevnog reda. Predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović odgovorio je da je obaveza usklađivanja cena jedini razlog za ovu promenu, a početak grejne sezone najavio najverovatnije za prvi novembar.
Autor: Silvija Vukašinović, TV Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Grejanje u Majdanpeku od 1. novembra

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Okt.2012, 19:38

Odluka o određivanju organa nadležnog za davanje saglasnosti na promenu cena komunalnih usluga, o kojoj je bilo reči na sednici lokalnog parlamenta, kojom se praktično, iz Skupštine to pitanje prebacuje u delokrug rada Opštinskog veća, bila je povod za brojne primedbe odbornika iz redova opozicije....

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.