Izvor: Radio Dunav, 13.Jun.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUTRA POČINJU ZAVRŠNI TESTOVI ZA OSMAKE

Učenici osmog razreda osnovnih škola 14, 15. i 16. juna polagaće završne testove. Prvog dana polažu srpski, odnosno maternji jezik, drugog matematiku, a trećeg kombinovani test, u kome su pitanja iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.
Dva dana nakon ovo testa, 18. juna, izaći će preliminarni rezultati, na osnovu kojih će učenici imati okvirnu sliku o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja bodova.
Bodovi ostvareni na osnovu uspeha u srednjoj školi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << sabrani sa bodovima ostvarenim na završnom ispitu predstavljaju ukupan broj bodova sa kojim se ide na upis. Naravno, prethodno je potrebno da učenik popuni listu želja.
Konačni rezultati biće objavljeni 23. juna i nakon toga kreće se sa predajom liste želja. Okvirnu sliku o tome koliko bodova će vam biti potrebno da upišete određeni smer, može dati broj bodova poslednjeupisanog kandidata iz prošle godine.
Raspored učenika po školama izaći će 3. jula nakon čega sledi upis učenika u srednje škole 4. i 5. jula. Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 7. jula kada se predaje lista želja.

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.