SONĆANI IZAZVALI BURU EMOCIJA, ODLIČNA PREDSTAVA U IZVEDBI DRAMSKOG STUDIJA CEKOS

Izvor: Radio Dunav, 02.Apr.2018, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SONĆANI IZAZVALI BURU EMOCIJA, ODLIČNA PREDSTAVA U IZVEDBI DRAMSKOG STUDIJA CEKOS

U ponedeljak 26. marta povodom Svetskog dana pozorišta i Opštinske smotre drame u Sonti su izvedene dve predstave pred punom salom Doma kulture. Glumci Dramskog studija CEKOS-a najpre su odigrali premijerno predstavu “Kosa” koja je izazvala velike emocije i suze, naročito kod starije publike, jer je reč o predstavi koja govori o nasilju nad decom.
Dve najupečatljivije scene bile su središnji monolog Anđele Šimunov koji govori o nemaru obrazovnog sistema i porodice prema problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << sa kojima se deca suočavaju i veliko finale predstave u kojoj svi glumci zajedno zapevaju čuvenu pesmu “Daj nam sunca”. Predstava je od strane selektora opštinske smotre dobila specijalnu diplomu za kolektivno stvaralaštvo.
Nakon toga ponovo je odigrana i predstava Smešna bajka, u obnovljenoj verziji, sa novim glumcima, a nagradu za glumačko ostvarenje dobio je Aleksandar Sumina.

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.