Izvor: Kragujevac.rs, 27.Avg.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija životnog stila bez alkohola među mladima

Mladi iz 17 gradova Srbije učešćem u javnim akcijama, 28. avgusta, priključiće se promociji životnog stila bez alkohola.

U Kragujevcu, Kikindi, Sjenici, Novom Pazaru, Beogradu, Novom Sadu, Boru, Loznici, Nišu, Leskovcu, Zaječaru, Somboru, Bačkoj Palanci, Bečeju, Pančevu, Pirotu i Požarevcu održaće se 23 javne akcije pod nazivom «Lažna sloboda - životni stil bez alkohola».

Ove akcije se organizuju od strane neformalne mreže 26 udruženja mladih i za mlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << kao i kancelarija za mlade, pod koordinacijom Centra za omladinski rad. Celokupan događaj je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta i švedske organizacije IOGT-NTO.

Osnovni cilj ovih javnih akcija je promovisanje zdravih stilova života kao i ukazivanje na problem konzumiranja alkohola među mladima. U okviru akcija mladi će biti upoznati sa posledicama konzumiranja alkohola kao i činjenicom da je dobra zabava moguća i bez alkohola. U okviru ovog događaja biće promovisana i internacionalna kampanja «Inspiriši slobodu - zajedno za žene i devojke» čiji je cilj promovisanje prava devojčica i žena kao i zaustavljanje rodno zasnovanog nasilja uzrokovanog konzumacijom alkohola.

Javna akcija u Kragujevcu održaće se u Velikom parku, sa početkom u 19 sati. Organizatori su udruženja omladina JAZAS-a Kragujevac i Eko fun kamp.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.