Potvrda - Siniša Lazić nezakonito smenjen!

Izvor: 025info.rs, 16.Sep.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrda - Siniša Lazić nezakonito smenjen!

Suzana Guduraš predsednica sudskog veća novosadskog odeljenja Upravnog suda, potpisala je presudu u kojoj se navodi da je prilikom smene nekadašnjeg predsednika skupštine grada Sombora Siniše Lazića, učinjena bitna povreda pravila postupka, koji predviđa Zakon o opštem upravnom postupku.

Upravni sud je tako vratio predmet somborskoj skupštini na ponovno odlučivanje i naravno prethodno poništio odluku o Lazićevoj smeni.

"Rešenje o smeni bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << predsednika lokalne skupštine ne sadrži obrazloženje, niti uputstvo o pravnom sredstvu, što tu odluku čini nezakonitom." - navodi se u obrazloženju sudske presude, i dodaje da je, s obzirom na to da se radi o bitnoj povredi pravila postupka, sud predmet rešavao bez usmene rasprave.

"U ponovnom postupku tuženi organ je dužan da otkloni učinjenu potvrdu pravila postupka na koju mu je ukazano ovom presudom, pri čemu će imati u vidu da su primedbe suda u pogledu postupka obavezne za tuženi organ." - piše u presudi.

Siniša Lazić je dugogodišnji član Demokratske stranke, a vlast u Somboru čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Srpski pokret obnove, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Savez vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Treća Srbija i grupe građana Za bolji Sombor i Bolji Sombor.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.