Poseta privredno poslovne delegacije iz Mađarske

Izvor: Kragujevac.rs, 13.Sep.2017, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta privredno poslovne delegacije iz Mađarske

Gradonačelnik Radomir Nikolić sa saradnicima razgovarao je danas sa privredno - poslovnom delegacijom iz Mađarske. Osim upoznavanja sa privrednim ambijentom Grada, tema sastanka su bile i mogućnosti za uspostavljanje privredne saradnje. Delegaciju su činili Attila Galambos predstavnik mađarske Privredne komore zadužen za regiju Zapadnog Balkana, Zsolt Bukovic regionalni direktor EXIM banke Mađarske i prof. dr Milan Radunović energetski sistem integrator.

Želimo da obezbedimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << stabilne odnose sa okruženjem i mislim da postoji mnogo mogućnosti za buduću saradnju, rekao je gradonačelnik Nikolić predstavljajući planove razvoja Kragujevca. Učesnici sastanka složili su se da je potrebno iskoristiti mogućnost koja se pruža, da zajedničkim naporima spoje privrede svojih zemalja. Želimo, rekao je Nikolić, da najpre povežemo Kragujevac sa drugim gradovima u Mađarskoj, ali i da uspostavimo kuturološku razmenu i saradnju između školske dece.

O značaju regiona Šumadije za srpski izvoz u ovom trenutku govorio je Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore. Svaka lokalna samouprava na teritoriji našeg regiona, rečeno je, ima izvozni suficit. Najvažnije je to što smo dostigli ozbiljan nivo razvoja i izvoza, kako u industriji tako i u poljoprivredi. Kragujevac stoji na raspolaganju i spreman je da za opšte dobro napravi uslove za povezivanje. Osim o planovima Grada na sastanku je bilo reči i o predstojećim projektima u oblasti komunalne infrastukrure, mogućnostima finansiranja tih projekata od strane EXIM banke, iskustvima u korišćenju IPA fondova i drugim raspoloživim pretpristupnim fondovima Evropske unije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.