Izvor: 025info.rs, 09.Jul.2020, 09:59

Počeo upis u srednju školu elektronskim putem

Mali maturanti danas i sutra upisuju se u srednju školu elektronskim putem. Roditelji neće morati da odlaze u školu zbog upisa, već to mogu da obave preko portala E-uprava. Sinoć je Ministarstvo prosvete objavilo konačni raspored po obrazovnim profilima, a danas će biti objavljena i slobodna mesta na koje mogu konkurisati neraspoređeni učenici. Iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu kažu da je neophodno da roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik, ima kreiran nalog na portalu E-Uprava kako bi pokrenuo uslugu elektronskog upisa. Usluga se nalazi u delu Usluge-Obrazovanje-eUpis u srednju školu i biće dostupna od danas u sedam časova do petka u 15 časova. Postupak upisa se odvija potpuno elektronski, od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran.  

Nastavak na 025info.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upis u srednju školu preko portala e-Uprava danas i sutra

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2020

Učenici se danas i sutra, 9. i 10. jula, upisuju u srednju školu preko portala e-Uprava...Za elektronski upis neophodno je da roditelj, ako ga već nema, napravi nalog na portalu e-Uprava i popuni prijavu. To može učiniti do sutra u 15 časova, na sajtu u delu Usluge-Obrazovanje-eUpis u srednju školu...Nije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.