Izvor: Pančevac-online.com, 18.Jan.2020, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivanje za Časni krst po prvi put u Crepaji

Bogojavljensko plivanje za Časni krst biće po prvi put organizovano u Crepaji.

Prijavljeno je 15 učesnika saznajemo u Udruženju građana “Jezero” koje je i organizator ovog dešavanja.

Plivanje za Časni krst će se održati u nedelju 19. januara, u 12 časova, nakon liturgije u crkvi a plivaće se na crepajačkim jezerima.

Kako saznajemo od organizatora plivači će imati nekoliko lekarskih pregleda a tim lekara biće prisutan i na samom dešavanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << />
Običaj da se u reku baci Časni krst, a mladići se takmiče da do njega stignu i prvi ga uhvate obavlja se širom Srbije na Bogojavljanje 19. januara. Veruje se da krst, koji bi trebalo da bude napravljen od zaleđene prošlogodišnje Bogojavljenske vodice, onom ko prvi dopliva do njega, donosi sreću tokom cele godine.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.