Izvor: Soko-zabava.info, 01.Dec.2020, 12:12

Oprema za bebe koja je neophodna od prvog dana

Dolazak bebe na svet izaziva neverovatnu i nenadmašnu radost i euforiju roditelja, kao i bliskih osoba. Tada se donosi dugačak niz odluka, koje se odnose na organizaciju svakodnevnice, neophodnu opremu, ulazak u rutinu, informisanje o najvažnijim aktivnostima i mnogo toga drugog.

Izbor opreme za bebe je veoma važan, kako bi novorođenče bilo adekvatno opremljeno od prvog dana. Mnogi roditelji se odluče na kupovinu i pre porođaja, drugi samo naprave spisak i primaran odabir, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << neki i biraju i kupuju opremu za bebe nakon porođaja. Veliki je broj raznolike opreme, među kojima se biraju kišobran ili sistemi kolica, nosiljke, kreveci, hranilice i mnogo toga drugog.

Kolica za bebu se biraju obično i pre rođenja bebe. Roditelji bar razgledaju modele i kreiraju listu omiljenih i korisnih modela. Bira se između laganih i praktičnih kišobran kolica, sistema više delova i opreme za veći uzrast, kao i kolica sa kolevkom, ili samo sa sportskim sedištem. Sve to, zavisi od preferencija roditelja, načina života i potreba za vožnjom u kolicima.

Bebe generalno provode dosta vremena u kolicima, pa je značajno da izbor bude prilagođen i potrebama deteta. Tu se misli na udobnost, raspoloživost držača za flašice i igračke, kako bi im vožnja bila zabavna. Kišobran kolica su jednostavna za upravljanje i roditelji ih biraju sa zadovoljstvom. Postoji veliki broj modela, boja i dezena, kako za dečake, tako i za devojčice, a uvek su raspoloživi i univerzalne nijanse. Njihova praktičnost je i više očigledna, s obzirom da imaju male dimenzije, pokretne točkove i veoma su sklopiva.

Pored toga što se biraju kišobran kolica, sistemi ili neki prelazni modeli, krevetac za bebu se takođe kupuje za njene bezbrižne snove i udoban boravak. Krevetac je mesto gde tek rođene bebe provode najviše vremena, pa je važno da ima udoban dušek, zanimljivu ogradicu i kvalitetnu posteljinu. Krevetac se obično kupuje od drveta – varijanta hrasta, jasena, iverice ili medijapana. Mogu da budu sa jednostavnim šipkama ili oslikani, kao i sa fiksiranim ili stranama koje se mogu spuštati. Takođe, krevetac se može premeštati ukoliko ima točkove, ili se za te potrebe bira posebna varijanta – prenosiva.

Nešto što je u trendu i veoma popularno, ali opravdano praktičnošću i nežnošću, jesu njihalice za bebu. Radi se o vrsti kolevke koja se ljulja ručno, ili automatski uz podešavanje nivoa i načina pokreta. Pored toga što roditelji odaberu kišobran kolica jer su lagana, njihalica koja se automatski pokreće je sledeći izbor koji naprave, upravo zbog dosta olakašica. Beba u njihalici može da spava, uživa u ljuljanu i da se oseća kao da je u rukama, dok će roditelji pripremati hranu, ili jednostavno sedeti pored, bez potrebe da uzimaju bebu. Njihalica je fenomenalan izum koji pruža veliki broj pogodnosti, a mogu se naći za uzrast do 9 kilograma, ali čak i do 13 i 18, u zavisnosti od tipa i konkretnog modela.

Kolica za bebu su samo jedan deo oopreme koji se bira prilikom rođenja deteta. Bez obzira da li se odaberu sistemi ili kišobran kolica, bebe dobijaju užitak u bezbednoj i udobnoj vožnji. Krevetac im daje miran san, dok su njihalice kao stvorene za ljuljanje u svakom trenutku, a mogu olakšati i hranjenje bebe. U svakom slučaju, oprema se bira sa ciljem pružanja maksimalne nežnosti i komfora detetu, a ujedno i olakšica roditeljima u svakodnevnim aktivnostima.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.