Održana dvadeset četvrta sednica SO Negotin

Izvor: TimockeVesti.net, 22.Dec.2012, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana dvadeset četvrta sednica SO Negotin

Odbornici negotinske skupštine na sednici, kojom je predsedavao Damir Rakić, usvojili su odluku o lokalnim komunalnim taksama, visini stopa poreza na imovinu i odluku o budžetu za 2013. godinu. Sednici su prisustvovali mr Milan Uruković, predsednik opštine Negotin, članovi Opštinskog veća i Aleksandra Milovanović, pomoćnica predsednika opštine Negotin
Najvažnijom godišnjom odlukom ukupni prihodi i primanja, kao i rashodi i izdaci budžeta opštine Negotin utvrđeni su na iznos >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << od 1.150.035.000 dinara. Odluku je detaljno obrazložio Dimitrije Petrović, šef odeljenja za budžet i finansije i LPA naglasivši da je budžet razvojni budući da je 40 odsto sredstava predviđeno za investicije.
- Akcenat je na kapitalnim infrastrukturnim projektima od značaja za opštinu Negotin – istakao je Dimitrije Petrović.
Odluka o budžetu, usvojena je, nakon kraće diskusije odbornika vladajuće koalicije i opozicije, sa 34 glasa „za“. Potom je usvojen izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Negotin za period januar-septembar 2012. godine.
U nastavku sednice data je saglasnost na programe rada sa finansijskim planom za 2013. godinu opštinskih institucija: Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Istorijskog arhiva Negotin, Muzeja Krajine, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Predškolske ustanove „Pčelica“, Turističke organizacije opštine Negotin, Zavoda za urbanističko planiranje i projektovanje, Centra za socijalni rad, Javnog preduzeća za građevinsko zemljište i JKP „Badnjevo“. Odbornici su usvojili odluku o naknadama odbornika, članova Opštinskog veća, predsednika i zamenika predsednika SO, članova radnih tela SO i članova radnih tela koje osniva predsednik opštine Negotin.
Po zahtevu „Moto Boem trans“ DOO Negotin, a za dobijanje dozvole za emitovanje radio ili TV programa, koji bi imao naziv „TV Trans Negotin“, na sednici je data saglasnost na upotrebu imena opštine Negotin.
Odbornici su doneli izmenu i dopunu rešenja za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove, rešenja o imenovanju upravnog i nadzornog odbora Doma kulture „Stevan Mokranjac“, doneto je rešenje o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova komisije za omladinu, sport i fizičku kulturu, izmena rešenja o izboru predsednika , zamenika i članove komisije za razvoj mesnih zajednica, imenovanju članova školskog odbora OŠ“Hajduk Veljko“ u Štubiku, obrazovanju štaba za vanredne situacije i obrazovanju lokalnog saveta za bezbednost.
Po hitnom postupku doneta je odluka o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga, izmena i odluka odluke o besplatnom prevozu određenih kategorija putnika na teritoriji opštine Negotin koja je proširena na trudnice i porodilje do godinu dana od rođenja deteta.

www.negotin.rs

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen budžet opštine Knjaževac za 2013.godinu

Izvor: TimockeVesti.net, 22.Dec.2012

Što od poreza i transfera, što od donacija, u opštinsku kasu u narednoj godini sliće se nešto preko milijardu dinara i biće dovoljno novca za sve budžetske korisnike, čulo se na sedmoj sednici SO Knjaževac.. Osim infrastrukturih ulaganja, značajna sredstva opredeljena su za predškolce, osnovce...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.